В обласному онкодиспансері завершують модернізацію операційного блоку (ФОТО)

Готовність капітально відремонтованого операційного блоку сьогодні проінспектували голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У супроводі заступника головного лікаря закладу Ігоря Макарука посадовці оглянули приміщення та технічне оснащення операційного блоку. Вартість проекту склала близько 47 мільйонів гривень, з яких 28 млн грн витратили на будівельні роботи, 19 млн грн – на медичне обладнання.

Операційний блок розташовується на дев'ятому поверсі онкодиспансеру. Після реконструкції тут облаштовано 6 сучасних операційних залів, оснащених новітнім наркозним обладнанням, операційними столами, освітлювальною технікою, кліматичним контролем, системою очищення повітря, централізованою подачею газів та централізованими вакуумними установками.

"Операційний блок має обладнання, завдяки якому ми можемо спокійно і повноцінно надавати медичну допомогу в онкології за сучасними стандартами, — зауважив заступник головного лікаря. «В старій операційній у нас було 5 залів і завжди не вистачало ще одного. Тому провели реконструкцію і зробили шість. Один з них — невеликий для проведення нескладних операцій пацієнтам з патологією шкіри тощо. Тож тепер їм не доведеться чекати, поки виконаються порожнинні операції».

За словами Ігоря Макарука, новий операційний блок запрацює через два тижні, після проведення налагоджувальних робіт.