У Світловодську водій маршрутки роздавав дітям цукерки на Святого Миколая

У Світловодську водій маршрутки №9 45-річний Олег Соцький роздавав дітям цукерки у День Святого Миколая 19 грудня. До того ж – не брав з малечі гроші за проїзд. Про цей вчинок розповів у соцмережі пасажир маршрутки Валентин Морозов, пише «Кіровоградська правда».

«О 14:35 він зупинився на зупинці «3-тя школа». Близько десяти школярів почали заходити в маршрутку і на вході давати водієві гроші за проїзд. Олег не взяв гроші ні з одного школяра, привітав всіх дітей зі святом і ще й роздав кожному по цукерці. Вся маршрутка була дуже зворушена таким несподіваним вчинком водія. Спасибі тобі величезне, Олеже, за твою доброту, порядність і людяність!», – написав пасажир.

– Прокинувся зранку, дивлюся – хороший день, – розповідає «КП» водій маршрутки Олег Соцький. – Думаю, чому б не зробити цей день хорошим і для інших? Вирішив безкоштовно возити дітей у цей день. Поділився ідеєю зі своєю 15-річною донькою, вона запропонувала купити ще й цукерок. Я взяв більше кілограма недорогих – «барбарисок», м’ятних… Але дітям було не важливо, які ті цукерки, їм був приємний сам факт. А від того і в мене настрій піднімався.

На наступний рік Олег хоче запропонувати керівництву провести таку акцію в усіх маршрутках.

– Не думаю, що водії сильно постраждають від того, щоб дітей один день перевезти безкоштовно. Зате вони будуть щасливі, це цінніше, – ділиться співрозмовник «КП».

Водієм маршрутки Олег працює більше десяти років. У дитинстві, каже, не вистачало дива й уваги.

– У нас багатодітна родина. Сім’я хороша, але дива на свята не вистачало. Мама вчила, що треба робити добро людям. Тому так і роблю, – наголосив чоловік.