У Кропивнцькому екс — військові АТО/ОСС отримали сертифікати програми «Безпека підприємницької діяльності»

Програма «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні» діє у рамках проекту «Україна-Норвегія» уже п'ятнадцятий рік.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

З 2014 році у проекті приймає участь Льотна академія НАУ. Головним завдання програми є сприяння соціальній адаптації військовослужбовців і членів їх сімей до умов цивільного життя. Фінансується проект Урядом Норвегії. Партнером проекту з норвезького боку є NORD Університет (м.Будо). Організатором виконання проекту в Україні є Міжнародний фонд соціальної адаптації.

Учасники цьогорічної програми, а це майже 30 колишніх військовослужбовців – учасників АТО/ООС або членів їх сімей розпочали навчання у лютому нинішнього року. На вручення сертифікатів про успішне проходження програми до Льотної Академії НАУ завітав голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні пан Уле Тер’є Хорпестада.

Сергій Кузьменко відзначив, що для України надзвичайно важливо отримати допомогу і підтримку від Королівства Норвегія. Особливої ваги ця допомога набула останні чотири роки. «Не дивлячись на те, що держава реалізує чимало проектів і програм соціальної реабілітації та адаптації наших військових, проект Королівства Норвегії важливий тим, що ми разом із нашими партнерами пропонуємо отримати колишнім військовослужбовцям нову цивільну професію», — зазначив голова облдержадміністрації. Сергій Кузьменко високо оцінив підтримку європейських колег і подякував за допомогу. За високу роль у розвитку Україно-Норвезьких відносин голова ОДА вручив Надзвичайному і Повноважному Послу Норвегії в Україні грамоту облдержадміністрації.

Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні пан Уле Тер’є Хорпестада, зауважив, що проект спрямований у першу чергу на підвищення рівня професійної зайнятості та конкурентноспроможності колишніх військовослужбовців. Також він наголосив, що «Норвегія є другом і партнером України. Норвегія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України». «Ми засуджуємо незаконну анексію Криму та агресію на Донбасі. Це є явним порушенням міжнародного права. Саме воно є оборонною лінією для маленьких країн», — сказав він. На згадку про сьогоднішній захід пан Уле Тер’є Хорпестада вручив голові облдержадміністрації символічний подарунок.

Голова облдержадміністрації разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Норвегії в Україні, начальником Льотної академії НАУ та координатором проекту від Міжнародного фонду соціальної адаптації вручили слухачам курсу сертифікати.