Цього року на Кіровоградщині реалізували 4 проекти за рахунок грошей Державного фонду регіонального розвитку

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання обласної комісії з оцінки та забезпечення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Під час засідання Сергій Коваленко нагадав, що у 2018 році за кошти ДФРР в області фінансувалось 9 інвестиційних проектів.

Уже завершено капітальний ремонт дитячого садка «Сонечко» у селі Жовтневе Усгинівського району і введено об’єкт в експлуатацію. До кінця року планується завершити роботи з реконструкції дитячого садка «Зернятко» у місті Новоукраїнка та капітальний ремонт і облаштування операційного блоку в обласному онкологічному диспансері. Ще один об’єкт – капітальний ремонт дороги по вулиці Єгорова в місті Світловодськ буде завершено на початку 2019 року. Решта об’єктів – перехідні, будуть реалізовуватися наступного року, оскільки фінансування надійшло лише із загального фонду, а кошти спеціального фонду ДФРР на казначейські рахунки не надійшли.

Стосовно формування переліку інвестиційних програм та проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР у 2019 році, перший заступник голови облдержадміністрації зауважив, що розрахунковий обсяг фінансування за регіонами на наступний рік Мінрегіоном поки ще не доведений. До того ж, внесено певні зміни у вимоги, яким мають відповідати проекти: мінімальна кошторисна вартість проектів з будівництва, реконструкції, капремонту та переоснащення складатиме 5 млн гривень, а для інших проектів, наприклад, закупівля шкільних автобусів – 1 млн гривень.

Посадовець підкреслив, що новий перелік проектів буде сформовано після доведення області суми фінансування з ДФРР на наступний рік. Зважаючи на це, обласна комісія взяла перерву для підготовки відповідного переліку.