Райкович втретє прозвітував перед кропивничанами

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович вже втретє тримав звіт перед громадою, яка довірила йому право визначати вектор розвитку ключових галузей і сфер діяльності складного господарського механізму міста.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Що виконано в комунальному, гуманітарному, соціальному просторі Кропивницького великою командою фахівців, чиновників, працівників десятків підприємств і організацій у 2018 році?

Як вплинули на життя громади процеси децентралізації, зростання тарифів на державному рівні, війна, нестабільність економіки? Якою була стратегія дій міської влади в таких умовах і якими є перспективи міста у наступному, 2019 році?

Про це йшлося у майже двогодинному спілкуванні Андрія Райковича із активною громадськістю Кропивницького. До діалогу з очільником міста долучилися депутати міської та районних рад, члени громадської ради, голови квартальних комітетів і керуючі багатоквартирними житловими будинками, голови ОСББ, представники підприємств, установ і організацій міста, громадських організацій — фахівці в усіх сферах життєдіяльності громади.

Така відверта розмова у публічному форматі — чудова нагода звірити обраний курс із реальними досягненнями, внести в нього необхідні корективи, почути від містян нові ідеї і конструктивні пропозиції.

Ключовим словом у цьогорічному звіті Андрія Райковича став прислівник «вперше». Фактичне зростання втричі доходної частини міського бюджету за три роки, а це майже три мільярди гривень, дали можливість міській владі розпочати реалізацію актуальних для обласного центру проектів, виконання яких в минулі часи було просто неможливим.

Варто звернути увагу: стратегія дій міської влади дала можливість вперше за часи незалежності зробити комунальний транспорт конкурентоспроможним на ринку пасажирських перевезень. Маршрутами міста ходять півсотні нових автобусів та тролейбусів: комфортних і безпечних. Вперше за останні 20 років зведено житлову дев'ятиповерхівку – розконсервована звичайна черга на житло, у якій люди стоять по 30-40 років.

Вперше для кропивничан якість надання медичних послуг та курс на модернізацію лікувальних закладів стали частиною соціальної політики міської влади і у поточному році до капітально відремонтованих пологового, інсультного, хоспісного центрів і кількох амбулаторій додалися сучасне комфортне, боксоване і тепле дитяче інфекційне відділення на Валах, консервативна гінекологія в пологовому будинку, та спецавтомобілі для цього ж закладу.

Вперше в обласному центрі розпочато реконструкцію стратегічно важливих об’єктів: після 50-и років експлуатації капітально ремонтується Полтавський міст, розпочато зведення «Арки», у розпалі створення сучасного Центру надання адміністративних послуг.

У той же час, міська влада готова сприймати всю конструктивну критику — від активістів, громади, журналістів, бо міській раді дійсно є за що відповідати: за хаотичну забудову, за купу іржавих будок, зупинок, за зелені насадження. Пильнувати міське господарство треба краще, а будувати — значно більше, переконаний очільник міста.

— Амбітні плани у нашої команди і на 2019 рік, — відзначив у своєму виступі Андрій Райкович. — Далі будуть нові дороги, нова система теплоенергетики, нові транспортні розв’язки, нові проекти – такі як комфортна для кропивничан Набережна, сучасне вуличне освітлення. Я мрію, щоб наше місто стало по справжньому «розумним», щоб містяни широко використовували найрізноманітніші «смарт-платформи», щоб Кропивницький ставав зручнішим для життя, щоб живими з війни повертались наші захисники. Доля завжди посилає для випробування нелегкі часи. Але навіть за таких умов той, хто щиро прагне добра людям, місту — той сумлінно працює і шукає шляхи виконати взяте на себе. Тому роботи вистачить на всіх! Тільки б менше сьогодні лозунгів, виборчого галасу і захмарних обіцянок.