Міська влада готова допомогати громадським організаціям, які опікуються безпритульними тваринами

Міська влада виступила ініціатором створення міні-притулків для утримання безпритульних собак і була готова підтримати громадських активістів.

Це відзначив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

— На жаль, ті активісти, які виявляли бажання долучитися до створення таких притулків на території міста зникли, — констатував секретар міської ради. – Але проблема безпритульних тварин залишилася, вона є надзвичайно нагальною для Кропивницького і її обов’язково необхідно вирішувати.

Андрій Табалов бачить вихід у тісній співпраці і фінансовій допомозі двом громадським організаціям, які впродовж довгого часу своєї діяльності на ділі довели серйозність своїх намірів.

— Я побував на території ГО «Щасливий пес», чия база розміщена на території селища Нового, — поділився думкою секретар міської ради. – Вони в міру власних сил і можливостей облаштовують вольєри, де утримують собак, забезпечують їх годівлю і медичний догляд. Якщо місто надасть певну фінансову підтримку, тисяч по 200 – 300 гривень, двом таким громадським об’єднанням — «Щасливий пес» і «Бім», на утримання собак і будівництво додаткових вольєрів, вирішення проблеми із безпритульними тваринами зрушиться з місця.