«Кіровоградтепло» не перераховує гроші за розподіл природного газу

Бездіяльність власників і керівництва орендного теплогенеруючого підприємства ДП «Кіровоградтепло» у питаннях забезпечення стабільного і безперебійного проходження опалювального сезону у Кропивницькому міський голова Андрій Райкович назвав неприйнятною.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Всупереч досягнутим домовленостям з газопостачальними і газорозподільними компаніями, які стали можливими завдяки активній участі у переговорних процесах представників міської влади, ДП «Кіровоградтепло» не виконує взяті на себе зобов’язання і не перераховує кошти за розподіл природного газу, що ставить під загрозу забезпечення надійного теплопостачання для більшої частини споживачів централізованого тепла у Кропивницькому.

— Така позиція власників орендного підприємства є неприпустимою, вона ставить у заручники ситуацію всю громаду, — наголосив Андрій Райкович. – При цьому всі комунальні підприємства, установи і організації повністю розрахувалися за отримані послуги теплопостачання. А в цих перерахованих немаленьких сумах пропорційно обліковуються і кошти на оплату самого газу і його транспортування.

У такій ситуації, для захисту інтересів громади міська влада теж діятиме жорстко, попередив міський голова. Вся фінансова діяльність ДП «Кіровоградтепло» буде детально проаналізована, зокрема списані обсяги спожитого газу, використані кошти на ремонти теплових мереж і котлового обладнання.