До ландшафтного парку «Світловодський» хочуть включити акваторію «Цибульницька затока»

Акваторію «Цибульницька затока» планують включити до мережі природно-заповідного фонду області.

Таку інформацію озвучив на апаратній нараді директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександр Ковтунов, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Він зазначив, що на замовлення департаменту громадською організацією «Науковий центр еколого-біологічних досліджень» підготовлено клопотання та "Наукове обґрунтування необхідності включення до складу регіонального ландшафтного парку «Світловодський» акваторії «Цибульницька затока» площею 1,2 га. Департамент наразі працює над формуванням пакету матеріалів, необхідних для підготовки проекту рішення обласної ради щодо включення цієї території до мережі природно-заповідного фонду області.

Олександр Ковтунов повідомив, що від Мінекології та Світловодської райдержадміністрації вже отримано погодження на розширення території зазначеного регіонального ландшафтного парку. Тому на даний час триває збір, аналіз та узагальнення інформації на запити, уточнення площі зазначеної території, перспективної для заповідання, інформації щодо експлікації земель, первинних користувачів природних ресурсів на ділянці, яку планується включити до складу регіонального ландшафтного парку «Світловодський», для підготовки відповідного проекту рішення обласної ради.