З початку року на Кіровоградщині затримали близько 20 незаконних лісорубів (ФОТО)

З початку року на території області правоохоронці встановили майже 20 громадян, які займалися незаконною вирубкою дерев.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

16 із них вже повідомили про підозру. Матеріали з обвинувальними актами направили до суду для ухвалення рішень у рамках чинного законодавства.

Так, 14 листопада у Бобринецькому районі поліцейські викрили місцевого жителя у незаконній порубці лісу.

Прибувши на місце події, правоохоронці застали 33-річного жителя населеного пункту, який незаконно зрубав шістнадцять дерев.

У даний час вирішується питання про повідомлення особі підозри у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Попередньо встановили, що правопорушник напиляв деревини на суму 21,6 тисяч гривень. Із місця пригоди вилучили автомобіль та бензопили.

Подібний злочин поліцейськими задокументували на території Бобринецького району і 16 листопада. Обставини з’ясовують слідчі», – розповів начальник Бобринецького відділення поліції Валерій Григорчук.

Крім того, 14 листопада працівники Добровеличківського відділення викрили осіб, які у лісосмузі поблизу одного з сіл випилювали клени.

У порушників вилучили дві бензопили та мікроавтобус, в який чоловіки повантажили спиляні дерева. Своїми діями особи завдали збитків на суму у 46 тисяч гривень.

За цим фактом поліцейські проводять розслідування.