У Кропивницькому зафіксували перевищення норм забруднення повітря пилом та формальдегідом

За інформацією директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександра Ковтунова, за 2017 рік обсяги викидів забруднюючих речовин у повітря від стаціонарних джерел склали 12,2 тисяч тонн, що на 3,4% більше порівняно з 2016 роком.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У розрахунку на 1 особу обсяг викидів у 2017 році по області становив 12,7 кг, що суттєво менше порівняно із сусідніми з Вінницькою (98,4 кг), Полтавською (39,4 кг) та Черкаською (39,4 кг) областями.

Олександр Ковтунов висловив занепокоєння з приводу стану атмосферного повітря у містах обласного значення по окремих речовинах.

Так, по Кропивницькому спостерігається перевищення ГДК на рівні 1,3-1,9 по пилу та на рівні 1,0-1,3 по формальдегіду. В Олександрії фіксується постійне перевищення на рівні 1,1-1,7 по пилу. За даними Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології у червні та липні 2018 року у Світловодську встановлено перевищення ГДК на рівні 1,3-1,7 по формальдегіду.

З огляду на це, Олександр Ковтунов наголосив на необхідності проведення у зазначених містах таких нескладних, але важливих заходів, як поливання вулиць та збільшення площ зелених насаджень.