У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-33 років (ФОТО)

Від кафедрального собору до пам’ятного знаку «Жертвам Голодоморів в Україні» пройшла кількасотенна хода представників громадськості, військовослужбовців, волонтерів, державних службовців, студентської та учнівської молоді.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко разом із міським головою Андрієм Райковичем, народним депутатом України Костянтином Яринічем та громадськістю поклали композиції із хлібного колосся, лампадки, живі квіти до пам"ятного знаку.

У рамках Всеукраїнської акції «Засвіти свічку» учасники запалили свічки та поминальні лампадки. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв геноциду Українського народу – Голодомору 1932—1933 років, голодоморів 1921—1922 та 1946—1947 років.

Голодомор був геноцидом українців. Його організатори мали на меті знищити українців як національну спільноту. Радянська влада нищила селян, які зберігали і розвивали культуру, вірування нашого народу.

Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк Української православної церкви Київського патріархату провів молебень над неоплаканими і по-християнськи непохованими жертвами Голодоморів.