У Кропивницькому презентували книгу присвячену 100-річчю української революції

В обласній філармонії за участі першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Коваленка, голови обласної ради Олександра Чорноіваненка, студентської та учнівської молоді, краєзнавців відбулася презентація книги «Роки боротьби 1917—1922 рр. на Єлисаветчині. Український погляд. 1917—1918 Початок революційної стихії».

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Книга вийшла півтисячним тиражем у рамках обласної програми розвитку книговидання та книгорозповсюдження на 2016—2020 роки.

Сергій Коваленко також зауважив, що у рамках декомунізації на карті нашого славного степового краю немає ні вулиці, ні пам"ятника чи іншої назви, які носили б імена катів українського народу.

Про ідею створення, дослідницьку та пошукову роботу розповів автор і упорядник книги кандидат історичних наук Юрій Митрофаненко. З виходом книги авторський колектив та учасників презентації привітала директор видавництва «Імекс ЛТД» Тамара Самиляк.

Перед учасниками презентації також виступили члени авторського колективу. Максим Сінченко розповів про встановлення синьо-жовтого прапора в Єлисаветграді. Марина Долгіх про мистецьке життя краю у буремну революційну добу. Краєзнавець Віктор Сергєєв про революційні процеси в Олександрійському повіті.

Директор Державного архіву області Олег Бабенко зауважив, що на часі є започаткування масштабного проекту зі створення енциклопедії історії нашого славного краю.

У книзі також вміщено дослідження Інни Вівсяної про українських січових стрільців на Єлисаветградщині, Василя Білошапки про революційні процеси на Притясминні в 1917—1918 роках, Романа Базаки про функціонування газет.

Зважаючи, що книга «Роки боротьби 1917—1922 рр. на Єлисаветчині…» лише перша із запланованої трилогії, перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко запевнив, що обласна влада обов"язково надасть фінансову підтримку на продовження цієї серії.
опубліковано 22.11.2018