На підтримку учасників АТО у Кропивницькому виділили понад 12 мільйонів гривень

Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції у східних областях України та членів їх сімей — це комплекс заходів, що здійснюються у Кропивницькому з метою фінансової, соціальної, медичної, психологічної підтримки учасників антитерористичної операції, операції об'єднаних сил, членів їх сімей та сімей загиблих.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Як повідомила під час апаратної наради начальник управління соціальної підтримки населення Юлія Вовк, розрахована програма на три роки, патронують її особисто міський голова та секретар міської ради, а реалізує управління соціальної підтримки населення разом з депутатським корпусом, виконавчими органами, ветеранськими та волонтерськими організаціями.

За її словами, головними завданнями програми є:

надання грошової допомоги учасникам АТО, ООС та членам сімей загиблих, військовополонених та зниклих безвісти;
надання їм додаткових до передбачених законодавством пільг;
надання комплексних медичних, психологічних та соціальних послуг;
гідне вшанування пам'яті полеглих за Батьківщину.

— У 2018 році на виконання заходів щодо реалізації Комплексної програми у міському бюджеті передбачено кошти у сумі 12 млн 381 тис. грн, що на 24,3 % більше ніж у 2017 році, — зауважила Юлія Вовк.

На виконання доручення міського голови управління соціальної підтримки населення 1 листопада поточного року провело зустріч із членами сімей загиблих героїв щодо облаштування Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. За підсумками зустрічі ухвалили рішення облаштувати тротуарною плиткою центральні доріжки та місця між могилами. Тому начальник управління соціальної підтримки населення запропонувала доручити виконавчим органам передбачити у міському бюджеті на 2019 рік кошти для виконання таких робіт.