На Кіровоградщині сім територій отримають додаткову освітню субвенцію

Ситуацію з використанням освітньої субвенції прокоментував перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

Про це повідомляється на сайті Кіровогадської ОДА.

За його словами, голова облдержадміністрації прийняв рішення про збільшення освітньої субвенції (як додаткового ресурсу в умовах нової тарифікації на 2018—2019 рік) тим територіям, яким не вистачало таких видатків. Державна підтримку надійде у Кропивницький, Олександрію, Знам’янку, Світловодськ, Онуфріївський район, Компаніївську та Новоукраїнську ОТГ. Відповідне рішення про збільшення освітньої субвенції на 27,5 млн грн ухвалив Уряд 24 жовтня.

Сергій Коваленко звернувся до керівників вказаних територій бути готовими до прийняття цього ресурсу, адже узгодження цього питання у бюджетному комітеті ВРУ планується на 7 листопада.

«Території мають оперативно прийняти кошти. Департамент фінансів, обласне казначейство готові здійснити ці операції досить швидко. Ця субвенція дає можливість повністю закрити питання з виплатою заробітної плати за вересень-грудень та передбачає частковий ресурс для щорічної грошової винагороди», — повідомив посадовець.

На виконання доручення міського голови управління соціальної підтримки населення 1 листопада поточного року провело зустріч із членами сімей загиблих героїв щодо облаштування Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. За підсумками зустрічі ухвалили рішення облаштувати тротуарною плиткою центральні доріжки та місця між могилами. Тому начальник управління соціальної підтримки населення запропонувала доручити виконавчим органам передбачити у міському бюджеті на 2019 рік кошти для виконання таких робіт.