На Кіровоградщині реалізують три нових бізнес-проекти

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Лобанова провела засідання Наглядової ради Регіонального фонду підтримки підприємництва в області.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Учасники засідання розглянули заявки щодо надання фінансової допомоги суб’єктам господарювання для реалізації бізнес-проектів.

Після обговорення поданих заявниками бізнес-планів, члени Наглядової ради РФПП вирішили надати безвідсоткову фінансову допомогу на зворотній основі за рахунок коштів фонду для реалізації трьох проектів.

Перший підтриманий проект передбачає створення сучасного овочесховища з використанням новітніх технологій, у якому зберігатиметься плодово-овочева продукція для реалізації жителям селища Гірничого за доступними цінами. Заявник ФОП Куліш Н.В. планує створити 3 нові робочі місця.

Наступний проект – з надання населенню медичних послуг. Він передбачає створення в місті Олександрії сучасного діагностичного кабінету для проведення обстежень з метою запобігання онкозахворюванням. Заявник проекту ФОП Петрушевський Ю.Ю. планує використати отримані кошти на купівлю складових частин спеціальної відео-ендоскопічної стійки. У результаті реалізації бізнес-плану буде створено 3 нові робочі місця. Підприємець гарантує надання медичних послуг і пільговим категоріям громадян за зниженою вартістю.

Ще один проект, підтриманий на засіданні, передбачає забезпечення віддалених населених пунктів продовольчими товарами першої необхідності та побутової хімії із застосуванням автолавки. Заявник проекту Кіровоградське РСТ організовуватиме виїзну торгівлю у селах Кіровоградського району, де немає стаціонарних магазинів. Кошти фінансової допомоги будуть використані на придбання автомобіля та спеціального холодильного і торгівельного обладнання. Аналогічні проекти вже успішно діють у Долинському та Добровеличківському районах. У результаті реалізації цього бізнес плану буде вирішено низку соціальних питань жителів віддалених сіл та створено 4 нові робочі місця.