На Кіровоградщині для дітей-сиріт купили 48 квартир

На Кіровоградщині уже придбали 48 квартир для дітей-сиріт та 3 будинки для ДБСТ.

Про це повідомила заступник голови облдержадміністрації Світлана Лобанова на апаратній нараді, йдеться на сайті Кіровоградської ОДА.

За рішенням відповідної комісії кошти субвенції спрямовано на придбання трьох будинків для дитячих будинків сімейного типу у Кіровоградському, Олександрівському та Новгородківському районах, що дасть можливість влаштувати до сімейних форм виховання 17 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та 48 квартир для дітей-сиріт, які перебувають на обліку щодо поліпшення житлових умов.

Найбільшу кількість житла за рахунок субвенції придбано у Маловисківському (16 квартир, які закривають чергу) та Долинському (7 квартир) районах. Також житло придбано у Благовіщенському (2 квартири), Добровеличківському (2 квартири), Кіровоградському (1 квартиру), Новоукраїнському (3 квартири), Онуфріївському (3 квартири), Устинівському районах (1 квартира), у Знамянці (2 квартири), Олександрії (4 квартири), Кропивницькому (5 квартир) та Смолінській ОТГ (2 квартири).

Не подано жодної пропозиції на придбання житла для дітей-сиріт з Бобринецького, Вільшанського, Гайворонського, Голованівського, Знам'янського, Компаніївського, Новоархангельського, Новомиргородського, Олександрійського, Петрівського, Світловодського районів та виконавчого комітету Світловодської міської ради.
За словами Світлани Лобанової, залишок субвенції складає 8,8 млн.грн. Заступник голови ОДА наголосила на активізації роботи органів місцевої влади з даного питання. Також вона повідомила, що з 21 по 30 листопада розпочинається черговий прийом пропозицій від районів, міст, об'єднаних територіальних громад області щодо спрямування коштів зазначеної субвенції.

Голова облдержадміністрації також наголосив на важливості використання коштів державної субвенції та придбання будинків для ДБСТ та квартир для дітей-сиріт.

«Від вас не потребується багато таланту знайти кошти, держава їх дала, зробіть елементарне – розберіться, хто з дітей потребує цієї допомоги і знайдіть їм житло», — зазначив Сергій Кузьменко, звертаючись до керівників територій.