На час морозів у Кропивницькому облаштували 15 пунктів обігріву

Спеціальна комісія під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби, у складі начальника управління охорони здоров’я міської ради Оксани Макарук і заступника начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олексія Гненного проінспектували роботу чотирьох пунктів обігріву у Кропивницькому.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

З настанням холодів, люди, які за певних обставин залишились без притулку, ризикують замерзнути на вулиці. Саме для такої категорії населення, або для тих, хто просто замерз і хоче зігрітись, у місті створено 15 пунктів обігріву, які розташовані при лікарняних та соціальних закладах.

— Ми сьогодні перевірили роботу пунктів обігріву, розташованих у Центральній міській лікарні, що на Фортечних валах та по вулиці Дворцовій, лікарні швидкої медичної допомоги та в міському притулку для безхатченків. Хочу відзначити, що пункти обігріву добре облаштовані, забезпечені усім необхідним, щоб людина могла зігрітися — це і чай, і цукор, хліб з варенням, — відзначила Наталія Дзюба. — Крім того, якщо людині необхідно отримати домедичну чи першу медичну допомогу, спеціалісти її нададуть. Перевірені нами пункти обігріву працюють добре, інші ще перевірятимемо.

Навіть за відсутності низьких температур, мешканці міста вже зверталися до пунктів обігріву з проханням пустити погрітися. Так у Центральній міській лікарні, що на Дворцовій, відігрівалися двоє людей, а у притулку для безхатченків — вже десятеро.