Майновий комплекс ДП «Кіровоградтепло» повернуть у комунальну власність

Міська рада Кропивницького ініціювала процедуру повернення з оренди цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства теплових мереж «Кіровоградтеплоенерго».

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Відповідний проект рішення озвучив міський голова Андрій Райкович за результатом заслуховування звітів про готовність теплогенеруючих підприємств обласного центру до проведення опалювального сезону та інформації, наданої головою правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександром Гладким.

Міський голова Андрій Райкович впродовж року неодноразово попереджав керівників ДП «Кіровоградтепло», що за найменшої загрози зриву опалювального сезону, міська рада розпочне процедуру повернення з оренди теплового ЦМК. Такий момент настав сьогодні, 06 листопада, із ігнорування директором та власниками підприємства запрошення міської ради прозвітувати про поточний стан справ і перспективи діяльності.

Відповідно до ухваленого сьогодні на сесії міськради рішення, ДП «Кіровоградтепло» має ще шанс у добровільному порядку повернути майно громаді. Якщо такої доброї волі не буде, управління комунальної власності міської ради звернеться до суду з позовом про розірвання договору оренди.

Повернутий з оренди ЦМК закріплюється за комунальним підприємством «Теплоенергетик» на праві господарського відання.

У той же час, міська рада зобов’язала ДП «Кіровоградтепло» забезпечити безумовне виконання договірних зобов’язань щодо безперебійного забезпечення теплопостачанням споживачів усіх категорій протягом опалювального сезону 2018—2019 років до моменту завершення процедури повернення ЦМК з оренди.