Жителі області можуть обміняти паспорт громадянина України у формі книжечки на ID-картку

Власники паспорта громадянина України у формі книжки зразка 1994 року відтепер можуть його обміняти на документ у формі ID-картки за бажанням та у будь-який час.

Про це повідомила Новини Кіровоградщини прес-секретар УДМС України в області Інна Захарова.

Законодавчі зміни не передбачають обов’язкової заміни паспорта громадянина України у формі книжечки. Всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

При досягненні 25- або 45-ти річного віку громадянин може звернутись до підрозділу Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області або для вклеювання фото, яке відповідає досягнутому віку, або для оформлення паспорта-картки. Втім, вклеїти до паспорта зразка 1994 року фотокартку за новими змінами можна лише протягом місяця після досягнення відповідного віку. При зверненні пізніше установленого законодавством порядку особа матиме змогу оформити виключно паспорт у формі картки.

Нагадаємо, вперше по досягненню 14-річного віку ID-картка оформлюється безкоштовно, в усіх інших випадках адміністративний збір за оформлення паспорта громадянина України у термін 20 робочих днів становитиме 279 грн, за 10 робочих днів — 366 грн.