Жителі 60 сіл Кіровоградщини не можуть скористатися послугами нотаріусів

На Кіровоградщині жителі 60 сіл у Вільшанському та Устинівському районах взагалі не мають вільного доступу до послуг у сфері нотаріату.

Про це Новинам Кіровоградщини  повідомили у прес-службі ГТУЮ в області.

Ще в п’яти районах – Добровеличківському, Долинському, Петрівському, Олександрівському та Благовіщенському – в державних нотаріальних конторах відсутні завідувачі та державні нотаріуси.

Та вже найближчим часом на Кіровоградщині можуть з’явитися уповноважені Мін’юсту, які після проходження спеціального навчання будуть надавати жителям сіл і невеликих містечок нотаріальні послуги.

Як повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул, йдеться про оформлення спадщини, заповітів, посвідчення договорів дарування, довічного утримання, довіреностей та засвідчення вірності копій, документів і виписок з них.

Наразі на розгляді у депутатів Верховної Ради знаходиться законопроект щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості. Уповноважених осіб Мін’юсту відбиратимуть серед державних службовців органів юстиції, які вже працюють в системі відповідно до чинного законодавства і, так само як і інші, нестимуть відповідальність за свою роботу. Мін’юст, який регулює та контролює якість роботи нотаріусів, так само здійснюватиме контроль за якістю добору та подальшої роботи уповноважених осіб. Вимоги до кандидатів – вища юридична освіта та досвід роботи від 3-х років.