В ОДА говорили про можливості евакуації жителів області у разі виникнення НС

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної комісії з питань евакуації.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Учасники засідання опрацювали інформацію про стан зберігання боєприпасів на військових складах області, проаналізували можливості евакуації жителів Кіровоградщини у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Питання розглянули у розрізі нещодавніх подій, що мали місце на військових складах Чернігівської області.

Начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Слінченко відзначив, що керівникам територій, де розташовуються військові склади, доручили у стислий термін провести евакуаційні комісії, а також визначити потребу в автотранспорті, харчових продуктах, уточнити кількість населення, насамперед, тяжкохворих та людей з обмеженими фізичними можливостями, узгодити маршрути евакуації. Він повідомив, що протягом року в усіх районах області були проведенні навчання з цивільного захисту, під час яких оперативними службами разом із місцевими органами влади відпрацьовані спільні дії з евакуації населення.

Сергій Коваленко доручив місцевим органам влади невідкладно інформувати облдержадміністрацію про можливі зміни заходів евакуації.