В обласному центрі обрали запобіжні заходи фігурантам справи за фактом вимагання коштів у фермера

Ленінський районний суд обрав запобіжні заходи трьом фігурантам справи за фактом вимагання коштів у фермера з Устинівського району.

Прокуратура орієнтувала суд на необхідності призначення на час слідства всім підозрюваним максимального запобіжного заходу — тримання під вартою без права внесення застави, повідомила Новини Кіровоградщини прес-служба прокуратури області.

Вимогу прокуратури суд задовольнив частково. Ймовірному організатору вимагання слідчий суддя обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на два місяці з визначенням розміру застави у 142 тисяч грн. Двом учасникам обрали запобіжні заходи у виді домашнього арешту строком на 60 діб.

Наразі на зазначені ухвали готуються апеляційні скарги, в яких прокуратура наполягатиме на триманні підозрюваних під вартою.

Нагадаємо, 29 вересня правоохоронці затримали трьох чоловіків за підозрою у вимаганні кількох десятків тисяч доларів у фермера з Устинівського району. За ці гроші вказані особи обіцяли не чіпати його врожай соняшника. В рамках слідства затриманим особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.