Пам'ятний хрест військовослужбовцям, які загинули за Україну, відкрили у Кропивницькому (ФОТО)

«Пам’ятний хрест воїнам, що загинули за Україну» встановили у сквері обласного госпіталю для ветеранів війни з ініціативи військовослужбовців, ветеранів служби та волонтерів.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Відкриття меморіального знаку приурочили до Дня захисника України.

В урочистому відкритті взяв участь голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. «Вшановуючи сьогодні пам'ять наших героїв, ми хочемо, щоб усі в Україні знали, завдяки кому ми маємо свою державу, можливість будувати нове суспільство», – наголосив керівник ОДА. Він підкреслив, що нині одне із головних завдань держави – підтримка військовослужбовців: і тих, хто перебуває на лінії вогню, і демобілізованих.

Керівник Центру допомоги учасникам АТО облдержадміністрації Вадим Нікітін вручив членам сімей загиблих військовослужбовців барельєфи «Ікона пам'яті загиблим за незалежність України», створені за підтримки української діаспори в Італії.

Меморіальний знак урочисто відкрили ініціатори його встановлення – військовослужбовці 3- го окремого полку спецпризначення імені Святослава Хороброго ЗСУ Ігор Серафін та Денис Гненний. Усі, хто сприяв створенню монументу, отримали подяки.

Єпископ Кіровоградський і Голованівський УПЦ Марк освятив пам’ятний знак та відправив молитву за загиблими військовослужбовцями.

Пам'ять воїнів, які загинули за незалежність держави, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу.