На Кіровоградщині вилучили чергову партію фальсифікованого масла

Головне управління Держпродспоживслужби в області розглянуло звернення від споживача, який в магазині придбав масло «Селянське солодковершкове» з вмістом жиру 72,8%.

Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживспілки в області.

Масло торгової марки «Чутянка», ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ», Полтавська область продавали у мережевому магазині. Споживачеві не сподобалися смакові властивості масла, тому цей продукт був направлений до ДП «Черкасистандартметрологія» для проведення випробувань.

За результатами дослідження встановили, що вміст немолочного стороннього жиру склав 85%, органолептичні показники не відповідають даному виду продукції. Це дає підстави для висновку про фальсифікацію продукту, адже для його виготовлення замість жирів тваринного походження використали рослинні.

Згідно з рішенням Головного управління Держпродспоживслужби в області всі залишки масла «Селянське солодковершкове» 72,8% жиру виробництва ТОВ «ГРАНД-МОЛПРОДУКТ» в кількості 7175 упаковок (1435 кг) вилучили з обігу дирекцією мережі магазинів.

Аби не допустити подальшу реалізацію фальсифікованого продукту з його виробником розірвали угоду про постачання масла.

Покупцям радять дивитись на маркування і не купувати масло виробників, які наразі не здійснюють виробничої діяльності: ПВП «Молокозавод-Карпати», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод» та ТОВ «Полтавамолпрод».