До кінця року у Кропивницькому відкриють ще один інклюзивно-ресурсний центр

У Кропивницькому незабаром запрацює другий інклюзивно – ресурсний центр.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

На базі ЗОШ № 29 обласного центру наразі активно ведуться роботи: будівельники капітально ремонтують приміщення майбутнього ІРЦ №2.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович та начальник управління освіти Лариса Костенко проінспектували хід та якість ремонтних робіт.

Колись у цих приміщеннях вчилися вихованці початкової школи. Тепер вони здобувають знання в класах основного корпусу, а звільнені класи вирішили виділити під інклюзивно – ресурсний центр №2.

Рішення про його створення підтримав виконавчий комітет міської ради, тепер справа за депутатським корпусом. Якщо вони підтримають рішення, в Кропивницькому з’явиться ще один такий необхідний центр для діток з особливими потребами. Отримуватимуть необхідну допомогу в ньому будуть діти від 2 до 18 років. У центрі вони вчитимуться, отримуватимуть психологічну підтримку, та необхідну реабілітацію.

Площа центру складає понад 370 квадратних метрів, всі приміщення, включаючи санвузли, пристосовують для діток з інвалідністю. Будівельні роботи виконують якісно. Центр, переконують будівельники, відповідатиме усім вимогам сучасних стандартів.

Відкрити інклюзивно – ресурсний центр планують вже до кінця нинішнього року.