Звання почесного громадянина міста посмертно присвоїли ветерану УПА Семену Сороці

У 2018 році місто вшанувало видатного громадського діяча, кавалера ордена “За заслуги” II та ІІІ ступенів, учасника національно-визвольної боротьби, ветерана Української Повстанської Армії, колишнього політв’язня — Семена Климовича Сороку.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

За видатні заслуги перед територіальною громадою, вагомий особистий внесок у відстоювання національної ідеї, становлення і розвиток Української незалежної держави, сприяння патріотичному вихованню підростаючого покоління в дусі поваги до історичного минулого свого народу, активну громадянську позицію міською радою прийнято рішення присвоїти у 2018 році звання „Почесний громадянин міста Кропивницького” Сороці Семену Климовичу, посмертно.

Семен Климович Сорока, 1928 року народження, вже в 15-річному віці був зв’язковим в Українській Повстанській Армії. В 24 роки його заарештували і засудили, як політв’язня на 25 років таборів. У грудні 1959 року він був звільнений з концтабору, а в 1992 році — реабілітований.

Впродовж усього життя Семен Сорока брав активну участь у громадсько-політичному житті нашого міста та України в цілому. Був активним учасником у відновленні Незалежності України, взірцем нескореності та патріотизму. Будучи вже людиною поважного віку, брав участь у подіях на столичному Майдані Незалежності та в обласному центрі під час Революції Гідності. Серце українського патріота перестало битися 21 листопада 2017 року.

Атрибути Почесного громадянина Кропивницького міський голова Андрій Райкович вручив родині Семена Сороки — сину Григорію Семеновичу, доньці Людмилі Семенівні, онукам Марії та Всеволоду.