Водопровідне господарство селища Нового приєднають до ОКВП «Дніпро-Кіровоград»

Система водопостачання селища Нового буде передана на баланс обласного комунального підприємства «Дніпро-Кіровоград».

Відповідне рішення ухвалила Кіровоградська обласна рада, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Приєднання водопровідно-каналізаційного господарства селища Нового до обласного водогону є кроком до підвищення якості забезпечення питною водою великого мікрорайону Кіровограда. Міська влада довго лобіювала прийняття такого рішення, вела активну роз’яснювальну роботу, надавала необхідні розрахунки і висновки.

Зважаючи на важливість питання, у роботі сесії обласної ради взяли участь міський голова Андрій Райкович і його профільний заступник Олександр Мосін.

— Всією громадою області ми пішли на створення потужного підприємства, яке має забезпечити стабільне і якісне постачання води в найбільші міста, -відзначив у своєму виступі очільник міста. – Кіровоград є найбільшим споживачем послуг ОКВП «Дніпро-Кіровоград» і забезпечує 45% фінансування його діяльності. Для міста є соціально-важливим, щоб жителі селища Нового сплачували за послуги водопостачання, як і всі інші абоненти — за тарифом, розрахованим для водогону. Я прошу депутатів обласної ради у даному випадку відкласти в сторону будь-яку політику і підійти до прийняття рішення суто з економічної і соціальної точки зору.

Обласна рада своїм рішенням підтримала Кіровоград: 42 голосами «за» дала старт процедурі передачі водопровідно-каналізаційного господарства селища на баланс ОКВП «Дніпро-Кіровоград»

— Що дасть таке рішення місту і мешканцям селища? Найперше – постачання води у селищі перейде в руки професіоналів своєї справи, а КП «Теплоенергетик», який до цього займався крім генерації електроенергії і тепла, ще і водопостачанням, зможе активніше вирішувати питання підвищення ефективності теплозабезпечення житла, соціально-культурних об’єктів і підприємств селища Нового, — наголосив Олександр Мосін. – Відповідно, підвищиться якість водопостачання при тому, що тариф для «новенчан» буде єдиним, розрахованим для всього водогону. При цьому мова про під’єднання ВКГ Нового до дніпровської води поки не стоїть. Селище буде, як і раніше, отримувати воду з місцевих джерел.