У Кіровограді проінспектували роботу пасажирського транспорту

Роботу нових сучасних автобусів для міських пасажироперевезень перевірили міський голова Андрій Райкович разом із начальником управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександром Вергуном.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Вони проінспектували нові, запроваджені в обласному центрі, маршрути № 46 (сел. Гірниче — Новомиколаївка), № 111-а (Стара Балашівка — Озерна Балка) та № 130-а (Катранівка — Лелеківка).

Міський голова наголосив на тому, що місто потребує остаточного вирішення транспортної проблеми — основні мікрорайони Кіровограда повинні бути з’єднані між собою якісним швидким транспортним сполученням, і це є основою програми розвитку транспортного господарства і пасажироперевезень обласного центру. У той же час, Андрій Райкович зауважив, що такі питання не вирішуються за один день, необхідно рухатися крок за кроком.

За словами Андрія Райковича, комунальне підприємство вирішує не тільки вузьку проблему регулярних пасажиропереревезень, а й соціальну, оскільки з виходом на маршрути комунального транспорту, громадяни міста стали набагато менше скаржитись на неякісне обслуговування. Містяни переконані, що зайшовши в автобус, вони отримають однаково якісну послугу, незважаючи на статус чи пред’явлене посвідчення.

Андрій Райкович також додав, що 30 автобусів не достатньо, щоб якісно і повною мірою обслуговувати місто. У такому випадку маршрутне таксі може стати партнером, який спільно з управлінням розвитку транспорту та зв’язку вирішуватиме питання забезпечення перевезення пасажиропотоків у Кіровограді. Крім того, найближчим часом місто отримає ще 5 одиниць техніки — найсучасніших тролейбусів з автономним ходом, які будуть здатні віддалятися від контактної мережі на відстань до 20 кілометрів. Таким чином підприємству для розширення маршрутів не потрібно буде розбудовувати нові електричні лінії і підстанції, адже це набагато дорожче, ніж закупівля електробусів.