Посол Республіки Корея зустрівся в ОДА з керівниками міста та області

????????????????????????????????????

В обласній державній адміністрації відбулася зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Паном Лі Янг-Гу/

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Пан Посол разом з іншими працівниками Посольства прибув до Кропивницького, щоб відвідати Міжнародну агропромислову виставку «AGROEXPO-2018» (він взяв участь в її відкритті) та провести ряд важливих зустрічей.

В обласній державній адміністрації його вітали Сергій Кузьменко, заступник голови облдержадміністрації Світлана Лобанова, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Ніна Рахуба, а також голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та міський голови Кропивницького Андрій Райкович.

Сергій Кузьменко подякував Пану Послу за те, що він вже не вперше приділяє увагу нашому краю і тим важливим подіям, які тут відбуваються. Відкриття Міжнародної агропромислової виставки – це дійсно велика подія і для Кіровоградщини і, безумовно, для всіх тих людей, які ініціювали цю виставку, створювали її, вклали у неї велику інтелектуальну працю і з кожним роком розширюють число її учасників, у тому числі з інших країн світу.

Тому, безумовно, обласна державна адміністрація активно підтримує цей проект, який вже дійсно стає брендом не лише нашого регіону, а й України. А для Кіровоградщини – це гарна можливість зібрати тут, на нашій локації, велику кількість бізнесу, підприємців, інтелектуальних людей, які спілкуються, які висловлюють пропозиції, ідеї, і це дуже важливо.

Користуючись нагодою, голова обласної державної адміністрації подякував пану Послу за вчорашню гарну подію, яка сталася в місті Кропивницькому за участі представників корейського бізнесу. Вчора в Льотній академії Національного авіаційного університету було відкрито представницький офіс та дослідницький центр корейської компанії з розробки та виробництва дронів SafeusDrone. Таким чином підприємство з Республіки Корея публічно анонсувало початок спільної роботи з одним із провідних закладів вищої освіти міста, а це дуже важливо, і не лише для Льотної академії.

Початок роботи даного проекту, який привезли до обласного центру корейські бізнесмени, є не лише позитивним фактором у розширенні співпраці Кіровоградщини та Республіки Корея, а й стане економічною підтримкою Льотної академії. Студенти, які тут навчаються, матимуть можливість не лише здобувати профільну освіту, а й заробити, беручи участь у розробці та виробництві дронів, а згодом пілотуючи їх.

– Дуже сподіваюсь, що майбутні ініціативи, ділові пропозиції представників корейського бізнесу, – зазначив Сергій Кузьменко, – будуть такими ж цікавими, і такими взаємокорисними для обох сторін.
Голова облдержадміністрації поінформував Пана Лі Янг-Гу про економічні здобутки, які має наш регіон за останні роки, про серйозні поштовхи в різних секторах економіки, зокрема в сільському господарстві, в розвитку альтернативної та сонячної енергетики (тут спостерігається справжній бум). Є серйозний рух вперед у наповненні бюджетів, у соціальній сфері, освіті, інших галузях.

– Водночас ми лишаємось регіоном, який життєво потребує інвестицій, – наголосив Сергій Кузьменко. – Нам потрібні нові робочі місця, нові ідеї, нові поштовхи для економіки. Нам потрібне посилення економіки, її зростання для того, щоб вона була конкурентоспроможною. Щоб ми могли наших людей залучити до економічного життя тут, в Україні, і вони не їхали шукати кращого життя в інших країнах. І люди, і ми, як влада, не можемо поки що бути задоволеними середньою заробітною платою, яку маємо – 300-400 доларів на місяць в той час, як у наших близьких сусідів вона складає 700-800 доларів.

Тому обласна державна адміністрація готова активно співпрацювати з усіма майбутніми інвесторами, створювати для них комфортні умови, на місцевому рівні готова допомогти з отриманням земельних ділянок, дозвільних документів.

– Тобто наша позиція абсолютно конкретна, зазначив Сергій Кузьменко, – і великому бізнесу, і підприємцям, які прийдуть до нас зі своїми грошима, на Кіровоградщині має бути комфортно і вони повинні відчувати себе захищеними. Такою є політика Президента України, Уряду України, такою є позиція обласної державної адміністрації. І ми дуже розраховуємо на співпрацю з корейськими інвесторами.

Пан Лі Янг-Гу, висловивши захоплення побаченим сьогодні на агропромисловій виставці «AGROEXPO-2018», розповів, в яких сферах може бути налагоджена така співпраця. Зокрема корейські бізнесмени можуть долучитися до будівництва сонячних електростанцій, до виробництва продовольчих товарів, вирощування овочів, з використанням новітніх технологій, та ін.

Пан Лі Янг-Гу висловив побажання, щоб і надалі ділові, освітні та інші контакти між Кіровоградщиною та Республікою Корея розвивалися. Це буде корисним для обох сторін.