Організатори обіцяють новий формат відкриття «AGROEXPO-2018»

26 вересня в обласному центрі розпочне роботу шоста Міжнародна агропромислова виставка «AGROEXPO-2018».

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко разом із представниками оргкомітету оглянув площі і павільйон, де відбуватимуться виставкові заходи, та провів виїзну нараду з питань організації «AGROEXPO-2018».

«Важливо, що з кожним роком виставка демонструє позитивну динаміку: збільшується кількість учасників і відвідувачів, якіснішим стає рівень організації, про нас все більше і більше дізнаються як в Україні, так і в світі, — підкреслив Сергій Кузьменко. – Сподіваюся, що цього року „AGROEXPO“ відкриється по-новому і для жителів області, і для численних гостей».

Про цьогорічні цікавинки, які будуть на виставці, коротко поінформували ініціатор проведення, голова ради Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для агропромислового комплексу «Украгромаш» Павло Штутман та керівники профільних структурних підрозділів ОДА.

Зокрема, було відзначено, що за результатами минулорічних рейтингів, «AGROEXPO» є не тільки найбільшою агропромисловою виставкою в Україні, а входить до десятки найбільших у Європі. У 2017 році виставкові площі склали рекордні 125 тисяч квадратних метрів, а цього року будуть знову розширені.

Для офіційних заходів виставки (форумів, панельних дискусій) відкрито третю конферанц-залу, по-новому облаштовано реєстраційну зону.

Цього року, як і минулого, відбудеться польова демонстрація техніки та тест-драйви на полях площею 12 гектар. Буде представлено і широкий асортимент тваринництва.

Родзинкою «AGROEXPO-2018» залишиться традиційний «Покровський ярмарок» з представлення економічного, культурного і туристичного потенціалу районів Кіровоградщини, який цього року триватиме всі 4 дні роботи виставки і набуде формату окремого ярмаркового «містечка».

Культурно-розважальну програму цьогорічної виставки представлятимуть не лише колективи з нашої області, а й з інших регіонів – про бажання взяти участь заявили представники Полтавської, Черкаської та Дніпропетровської областей.

Організатори планують оновити і формат урочистого відкриття виставки, який поки не розголошують. На офіційне відкриття «AGROEXPO-2018» запрошено представників посольств іноземних держав. Дві делегації вже підтвердили свою участь, з іншими тривають перемовини.

Міська влада проводить останні організаційні заходи для забезпечення комфорту жителів та гостей міста, які виявлять бажання завітати на «AGROEXPO-2018».

Для зручності відвідувачів виставки буде курсувати спеціальний пасажирський транспорт (у часи пік великогабаритний), також буде подовжено відстань і час роботи міських маршрутних автобусів.