Об'їзну дорогу у Світловодську будують із надміцних бетонних плит

У рамках робочої поїздки до Світловодська голова обласної державної адміністрації проінспектував хід капітального ремонту вулиці Єгорова, що фактично є об’їзною дорогою навколо цього міста.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

«Кошти на капітальний ремонт були виділені із Державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету, обласного територіального дорожнього фонду. Лише у цьому році за рахунок цих джерел ми змогли акумулювати 17 млн грн на цей проект. Значний фінансовий ресурс було профінансовано і у 2017 році», — зауважив Сергій Кузьменко.

Капітальний ремонт розпочався ще минулого року. Загальна вартість будівельних робіт складає 40,9 млн грн. Генеральним підрядником є ТОВ «Укрмодуль». Дорога будується за новою технологією із надміцних бетонних плит.

Під час виробничої наради на будівельному майданчику керівництво як підрядної організації, так і підприємства, що виготовляє ці плити, запевнило голову обласної державної адміністрації, що до кінця вересня буде змонтовано усе дорожнє полотно. А вже до середини жовтня буде нанесена розмітка, встановлені дорожні знаки, облаштовано узбіччя дороги та змонтовано металеву огорожу у місцях поворотів. Виробники та підрядна організація запевнили, що плити витримують навантаження до 80 тонн на 1кв м, тож така дорога експлуатуватиметься не менше 50 років.