На Кіровоградщині продавця шаурми оштрафували на понад 22 тисячі гривень

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції, масовими випадками харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням страв вуличної їжі, на Кіровоградщині створили робочі групи для проведення обстежень закладів громадського харчування з виготовлення та реалізації вуличної їжі.

Про це повідомляється на сайті Держпродспоживспілки області.

Під час обстежень закладів швидкого харчування у продавців виявили численні порушення, а саме:

— відсутність супровідних документів на харчову продукцію, які засвідчують її безпеку та якість;

— недотримання температурного режиму при зберіганні та приготуванні харчових продуктів;

— незадовільний санітарно-технічний стан приміщень;

— миття та дезінфекція не проводяться;

— в кіосках відсутнє водопостачання та водовідведення.

За результатами обстежень Держпродспоживслужба області провела позапланові інспектування продавців вуличної їжі. Одного з підприємців притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму більше 22 тисяч грн.

Також, у ході проведення моніторингу деякі заклади призупинили свою діяльність.