Корейці відкрили у Кіровограді дослідницький центр з виробництва дронів (ФОТО)

Урочиста церемонія відкриття представницького офісу та дослідницького центру компанії з розробки та виробництва дронів «Safeus Drone» (Республіка Корея) відбулася в одному із навчальних корпусів Льотної академії НАУ.

В ній взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Пан Лі Янг-Гу, Народні депутати України Костянтин Яриніч та Олександр Данченко.

Як зазначив начальник Льотної академії Сергій Неділько, дуже важливо, що країна, яка займає передове місце серед інноваційних країн світу, обрала для співробітництва саме наше місто і навчальний заклад, на базі якого започатковано технопарк та, зокрема, здійснюється підготовка спеціалістів по безпілотникам.

«У нас найкраще навчають пілотів, ми виробляємо найякісніші системи безпеки, ми активно впроваджуємо нові технології в сільське господарство. І нам приємно, що друзі з Кореї готові до співпраці в ІТ-сфері, що дасть нам можливість мати нові робочі місця і новий соціальний рівень на Кіровоградщині», — наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

«Ми знаємо, що ця роботизована техніка використовується у понад сотні різних напрямках. Це новий сучасний і величезний ринок. Впевнений, той, хто працює у цій сфері обов’язково матиме успіх», — підкреслив очільник області.

У свою чергу Пан Посол Лі Янг-Гу наголосив, що подібна співпраця — це ідеальне партнерство. «У вас прекрасна інфраструктура, технології, людський ресурс, необхідні в цій сфері», – наголосив він. Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея впевнений, що об’єднання зусиль корейських та українських фахівців у ближчій перспективі тільки сприятиме лідерству обох держав у сфері ІТ-технологій.

Після урочистого відкриття офісу учасникам презентували новинки корейського виробництва. Також на подвір'ї навчального закладу курсанти академії продемонстрували роботу дронів, спеціально розроблених для використання в аграрній сфері, енергетиці та операціях з порятунку на пожежах.