До 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського Нацбанк випустив монету «Серце віддаю дітям»

Нацбанк випустив чергову монету із серії «Видатні особистості України»

Про це повідомляється на сайті Національного банку України.

Монета номіналом у дві гривні виготовлена із нейзильберу випущена тиражем 35000. Роздрібна ціна — 40 гривень.

Присвячена видатному українському педагогу, публіцисту, дитячому письменнику, 100-річний ювілей якого включено до пам`ятних дат, що відзначаються на рівні ЮНЕСКО — Василю Сухомлинському.

На аверсі монети розміщено: угорі — малий Державний Герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА (півколом), рік карбування монети — 2018 (над гербом); у центрі на дзеркальному тлі — зображено портрет В. О. Сухомлинського, праворуч номінал — 2/ГРИВНІ та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України; написи півколом на матовому тлі: ВАСИЛЬ СУХОМЛИНСЬКИЙ (ліворуч), 1918 — 1970 (під портретом).

На реверсі монети розміщено серце, у центрі якого напис: ВІДДАЮ ДІТЯМ, навколо серця — стилізовані персонажі з оповідань Сухомлинського.

Художник: Марина Куц, скульптор: Володимир Атаманчук.

Василь Сухомлинський увійшов в історію української школи як творець `школи радості` — оригінальної системи освіти і виховання дітей, що спирається на ідеї самоцінності й неповторності кожної особистості, вільного її розвитку. Ідеї, запропоновані Василем Сухомлинським, лягли в основу нової української школи, що впроваджується в Україн