Для дитячих садочків Олександрії хотіли купити продукти за завищеними цінами

Суд визнав недійсними додаткові угоди на постачання продуктів для дитсадків Олександрії по завищеним цінам та зобов’язав недобросовісних постачальників повернути до місцевого бюджету понад 600 тисяч гривень.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Ювенальний прокурор довів незаконність підвищення цін на продукти для дитячих садочків з боку чотирьох постачальників.

До прикладу, в аукціоні із закупівлі м’яса для дошкільних навчальних закладів переміг постачальних з пропозицією 51,10 гривень за кілограм свинини. У подальшому між управлінням освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради та постачальником уклали 12 додаткових угод про збільшення ціни на 10 %, без зміни суми договору. У результаті свинина стала коштувати 119,79 гривень за кілограм, що на 113% більше від первинної ціни. Тобто ціна стала вища навіть за пропозиції інших учасників торгів.

Аналогічним чином виросли ціни на тушки курей, вершкове масло, молоко, картоплю.

Водночас коливання ціни товару при укладенні всіх додаткових угод всупереч вимогам законодавства жодним чином не обґрунтовано та документально не підтверджено.

Підвищення цін на вказані продукти харчування призвело до суттєвого зниження їх об’єму, що порушує норми харчування для вихованців дошкільних навчальних закладів.

Господарський суд області задовольнив позови заступника прокурора області про визнання недійсними додаткових угод та повернення у місцевий бюджет понад 600 тисяч гривень.