В обласній юстиції пояснили нові правила виїзду за кордон з дитиною

З 29 серпня зміняться правила тимчасового виїзду дитини за кордон.

Новації пов’язані з майбутнім вступом у силу другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул, інформують Новини Кіровоградщини.

У випадку, якщо один із батьків має заборгованість понад 4 місяці, виїжджати за кордон з дитиною можна буде без отримання жодних дозволів. Єдине, потрібно мати рішення суду чи органів опіки та піклування, якими визначено місце проживання дитини. Ці документи, а також довідку про наявність заборгованості зі сплати чоловіка у колишніх чоловіка чи дружини потрібно пред’явити під час перетину меж України прикордонникам.

З метою збалансування прав батьків, що не проживають разом з дитиною та не мають боргу по аліментах, законом передбачена можливість їх виїзду з дитиною за кордон. Якщо батько чи матір, які не проживають з дитиною, хочуть виїхати з нею за межі країни, їм необхідно буде письмово звернутися до іншого з батьків за отриманням нотаріально посвідченої згоди на виїзд. Якщо згоди не буде надано впродовж 10 днів, питання за скороченою процедурою вирішить суд.