У трьох районах області уклали угоди на будівництво сільських амбулаторій

Кіровоградщина одна з перших областей, де розпочали будівництво нових сільських амбулаторій.

Про це повідомив начальник управління капітального будівництва ОДА Сергій Проненко, йдеться на сайті Кіровоградської ОДА.

За його словами, минулого тижня відбулася нарада з підрядними будівельними організаціями, з якими уже укладені договори на будівництво нових амбулаторій в Новомиргородському, Маловисківському та Олександрійському районах.

«На Кіровоградщині вже розпочали будівництво нових сільських амбулаторій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», — наголосив посадовець. Будівництво першої амбулаторії стартувало у селі Протопопівка, в двох районах провели авансові платежі.

Як зазначив Сергій Проненко, згідно з проектно-кошторисною документацією, максимальний термін будівництва типових приміщень амбулаторій передбачає чотири місяці. «Цьому сприяють ті конструктивні та технічні рішення, що були прийняти при підготовці ПКД. Вони передбачають мінімізацію трудових затрат та використання сучасних будівельних технологій», — відзначив він.

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко повідомив, що нинішнього тижня відбудеться нарада за участі голів Благовіщенської, Олександрівської, Олександрійської, Голованівської райдержадміністрацій, сільських голів, будівельників, під час якої визначатимуть конкретні графіки будівельних робіт по іншим об'єктам.

«Владою та підрядниками будуть визначені чіткі терміни будівництва, аби проекти з будівництва нових сільських амбулаторій були реалізовані в цьому році», — підкреслив він.