У Кіровограді розповіли, як не потрапити до торговців людьми

У Кіровограді з нагоди Всеукраїнського дня боротьби з торгівлею людьми відбулася акція «Лабіринт можливостей».

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Учасникам акції пропонувалося відправитись у подорож лабіринтом, який відкриває можливість працевлаштування за кордоном. Першим завданням для мандрівників було зібрати валізу з необхідними речами, але із запропонованих речей за умовами заходу можна було обрати лише п’ять.

Далі гравці відправилися у подорож станціями лабіринту. Щоб пройти станцію, необхідно надати відповідь на певне питання. В залежності від обраного варіанту, мандрівники просувались далі за стрілочками “так” чи “ні”. Питання стосувались нюансів отримання візи, підписання договору з іноземним роботодавцем, проходження паспортного контролю. Кожне питання містило в собі варіант потрапляння заробітчан до рук торгівців людьми. Саме тому на фініші лабіринту ведучий звертав увагу учасників на необхідність завжди мати при собі контакти посольства/консульства України, копії документів і кодове слово.

Після перевірки вмісту валіз організатори детально розповіли усім учасникам “Лабіринту можливостей” про існуючі ризики працевлаштування та правила безпечних подорожей, надали інформацію про номер гарячої лінії 527 та контакти організацій, куди можна звернутися за допомогою.