Перевірка стану пожежної безпеки в обласному художньому музеї завершилася екскурсією для рятувальників (ФОТО)

Сьогодні, 16 серпня, за зверненням керівництва Кіровоградського обласного художнього музею відбулась перевірка стану пожежної та техногенної безпеки усіх приміщень і будівлі музею у цілому.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в обласному художньому музеї.

Перевірка відбувалась під особистим керівництвом начальника Управління ДСНС в області Віталія Миронюка. Зокрема було перевірено стан системи пожежогасіння і протипожежної сигналізації та спровоковано умовну пожежу з метою відпрацювання належного рівня реагування пожежно-рятувальних підрозділів на спрацювання пожежної сигналізації.

Після механічного спровокування спрацювання пожежної сигналізації, сигнал про пожежу не надійшов до Служби порятунку через неналежну роботу пульту пожежного спостереження, що обслуговує організація, яка має відповідну ліцензію. Тому Віталій Миронюк особисто оголосив умовну пожежу, зателефонувавши за номером «101».

З моменту оголошення умовної пожежі впродовж 3-х хвилин прибула пожежно-рятувальна техніка та відбулась ліквідація умовної надзвичайної ситуації.

Завершилась перевірка незвичайно – директор музею Тетяна Ткаченко запросила Віталія Миронюка та особовий склад ознайомитись із експозицією музею.

Тетяна Ткаченко розповіла, що фонди музею, переважно, укомплектовані за рахунок експонатів, одержаних із Ермітажу, Третьяковської галереї, Київських музеїв російського та українського мистецтва, Дирекції художніх виставок України, а також робіт, що були передані відомими художниками-земляками.