На Кіровоградщині аліменти від безвідповідальних батьків отримали понад 14 тисяч дітей

Майже 1500 жителів Кіровоградщини ліквідували накопичені борги з аліментів перед власними дітьми за кілька місяців з часу дії нового закону щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків.

Про це повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул сьогодні, 7 серпня, під час проведення звітної прес-конференції, інформують Новини Кіровоградщини.

«Більше 18 тисяч жителів області мали б сплачувати аліменти на користь своїх дітей на підставі судових рішень. Незважаючи на це, згідно даних виконавчої служби, 2 838 боржників не виконували свої батьківські обов’язки понад рік», — проінформував посадовець.

Зі свого боку заступник начальника з питань державної виконавчої служби Віктор Журавко додав, що 3 750 жителів області обмежили в праві виїзду за кордон, 3 786 неплатників – у користуванні автівками. Окрім цього, 3 788 особи не мають права користуватися вогнепальною зброєю та полювати.

Усього з початку року державні виконавці Кіровоградщини стягнули близько 65 млнгрн з боржників. Завдяки цьому кошти отримали 14 065 дітей.