Волонтерсько-ветеранський центр “Смайл” презентували в обласному центрі (ФОТО)

У приміщенні школи №29 волонтери презентували громадськості та журналістам центр соціальної адаптації для ветеранів АТО “Смайл”.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Головна мета створення центру — допомогти військовим адаптуватись до життя у мирних умовах та реалізувати себе у буденному житті.

За словами психолога Андрія Фоменка, повернувшись з війни у цивільне життя ветерани часто стикаються з нерозумінням оточуючих, тому такий центр допоможе зняти певний рівень соціальної напруги, утримати людей від соціально некорисних кроків.

— Робота адаптаційного центру буде спрямована на те, щоб об’єднати усі ініціативи творчих талановитих людей, які повертаються з війни, спрямувати їхню активність у соціально-корисне русло, — наголосив Андрій Фоменко. — Ми розуміємо важливість створення такого центру, крім того подібні центри вже існують у Чернігові та Львові, тому наш крок спрямований у бік військовослужбовця, який потребує створення власного простору для самореалізації та підтримки суспільства.

Волонтер також додав, що є ідея створити на базі даного центру фіткомплекс, який допомагатиме хлопцям покращити свій фізичний стан.

Ініціативу волонтерів щодо створення центру соціальної адаптації для ветеранів підтримав і міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

— Дуже правильно, що до реалізації цього проекту ми долучаємо соціальну складову, тому що тут може пізнаватися рівень зрілості бізнесу, людей, які хочуть долучитися до важливої справи, не закарбувати своє ім’я на пам’ятках архітектури, а зробити такий необхідний вклад у розбудову адаптаційного центру, — зауважив Андрій Райкович. — Як очільник міста я вже бачу, як міська влада може допомогти центру. По-перше, покращити інфраструктуру, по-друге, невідкладно зробити ремонти під’їзних шляхів, парканів — всю цю роботу місто візьме на себе. Ми також звернемося до соціально-орієнтованого бізнесу, до представників громади, депутатів обласної та Верховної ради, щоб усі вони у межах своїх повноважень і можливостей долучились до такої важливої для міста та й для всієї країни справи.

Міська влада зробила перший крок назустріч волонтерській ініціативі і надала приміщення школи для облаштування центру адаптації ветеранів війни.