У Кіровоградській колонії виявили факти жорстокого поводження із засудженими

У державній установі «Кіровоградська виправна колонія № 6» виявили факти жорстокого поводження із засудженими.

Про це йдеться на сайті омбудсмена, інформують Новини Кіровоградщини.

Під час ознайомлення з  умовами тримання  засуджених у колонії працівник Секретаріату Уповноваженого виявила, що в камерах штрафних приміщень, в яких утримуються порушники установленого порядку відбування покарання, недостатньо природного та штучного освітлення, свіжого повітря, відсутня припливно-витяжна вентиляція.

В одній із камер  виявили двох в’язнів, які безпідставно перебувають в камері дисциплінарного ізолятора понад два місяці. Вказаних осіб перевели до цього приміщення 6 квітня 2018 року та 15 травня 2018 року на час проведення службового розслідування. При цьому, відповідно до вимог законодавства, за таких обставин у камері дисциплінарного ізолятора засуджені можуть триматися не більше 10 діб.

В установі не забезпечили належні умови праці для засуджених, які працевлаштовані в цеху деревообробки. На виробничій дільниці приміщення в’язні працюють без засобів індивідуального захисту органів дихання та зору. Засуджені в установі не мають інформації про розмір нарахованої їм заробітної плати.

У колонії тримають людей з інвалідністю, проте будь-які засоби, що полегшують мобільність, в установі відсутні. Надання медичної допомоги в установі здійснюється на низькому рівні. Медична частина не укомплектована лікарем-стоматологом і терапевтом. Флюорографічне обладнання не працює. Відповідні обстеження проводяться один раз на рік пересувною мобільною рентген-установкою територіального закладу охорони здоров’я. За останні 6 місяців поточного року в колонії померли дві особи.

За результатами візиту до відповідних державних органів будуть направлені акти реагування Уповноваженого з прав людини.