Поліцейські затримали чоловіків, які вимагали гроші у бобринецького фермера

На Кіровоградщині працівники поліції протягом доби затримали двох осіб, які вимагали гроші у керівника фермерського господарства.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Підозрюваними виявилися мешканець Бобринецького району та житель Полтавщини, які шляхом погрози «пропонували» фермеру віддати їм значну суму коштів готівкою в іноземній валюті, які начебто планували передати друзям, що перебувають у в’язниці.

Повідомлення про пригоду надійшло до Бобринецького відділу поліції 3 липня близько 18-ї години. 55-річний чоловік розповів поліцейським про те, що до його будинку під’їхав автомобіль Опель Вектра з іноземними номерами, в салоні якого знаходилося кілька осіб. Коли ж фермер підійшов ближче до свого двору, назустріч йому вийшов один із пасажирів, який у грубій формі почав залякувати чоловіка, висловлював наміри щодо скоєння злочину, якщо тільки заявник самостійно не віддасть йому значну суму коштів. Визначивши потерпілому не більше двох годин «на збори», особи продемонстрували чоловіку через вікно предмет, схожий на зброю, та пообіцяли невдовзі повернутися за грошима.

Щойно «вимагачі» від’їхали від двору, керівник фермерського господарства зателефонував до поліції. На місце пригоди негайно прибули оперативники. Правоохоронці встановили номерний знак автомобіля та прикмети невідомих.

«У результаті професійно організованих слідчо-розшукових заходів, встановити та затримати обох чоловіків вдалося вже на ранок. За ніч, утікаючи від поліції, особи польовими дорогами переїздили з одного населеного пункту до іншого, а згодом вирішили переховуватися за місцем мешкання своїх родичів. Там вони і були затримані працівниками поліції. Транспортний засіб, який використовувався під час скоєння злочину – вилучено», — розповів заступник начальника поліції Кіровоградської області Андрій Бензар.

Нині особи затримані в порядку статті 208 КПК України.

За фактом вимагання розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України. За скоєне обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.