Кіровоградщина увійшла до першого пулу проектів будівництва нових амбулаторій

310 сучасних нових амбулаторій збудують у сільській місцевості у 15 регіонах України.

Це перший пул проектів, який затвердили наказом Мінрегіону, і які реалізовуватимуться 2018 року за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У першому пулі проектів — Кіровоградська, Волинська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська області.

Загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості у 2018 році складає 5 млрд грн (4 млрд грн — призначення 2017 року, 1 млрд грн – 2018 року).

Нагадаємо, за ініціативи Президента України Петра Порошенка, парламентом був проголосований закон щодо розвитку первинної допомоги у сільській місцевості. Імплементація закону 2206 полягає не тільки у запровадженні сучасних підходів до приміщень і медичного обладнання, а в першу чергу – новітніх методів, телемедицини, які можуть записувати дані, передавати їх на вторинний рівень і отримувати дуже швидку консультацію від фахових лікарів з вузькопрофільних питань.