Екологічна інспекція: замор риби в Устинівці виник внаслідок цвітіння водоростей (ФОТО)

За попередніми даними державної екологічної інспекції у Кіровоградській області, замор риби в річці Березівка виник внаслідок цвітіння водоростей в даній водоймі.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила прес-служба УДСНС в області.

«27 липня від голови Устинівської РДА надійшло повідомлення про те, що в р. Березівка, яка протікає на території Устинівського району, спостерігається задуха риби. Особовий склад виїхав до місця події та проводив роботи по збору мертвої риби. З метою недопущення розповсюдженню хвороботворних інфекцій рятувальники здійснили її захоронення (орієнтовно 500 кг). До повноважень ДСНС України належить надання допомоги у разі звернення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. 27.07.2018 на даній водоймі проводились відбори проб води Долинським державним управлінням екології та природних ресурсів,  які було доставлено до Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області. За попередніми результатами аналізів, замор риби виник внаслідок цвітіння водоростей в даній водоймі.  На 30.07.2018 заплановано проведення засідання комісії з питань ТЕБ та НС Устинівської РДА», — йдеться в повідомленні.

Згідно до ст. 19 Кодексу Цивільного захисту — дана подія входить до повноважень місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту.

Як повідомляли Новини Кіровоградщини, мертва риба плаває у воді і гниє на березі.