В Новоукраїнському районі будують унікальний для України кам’яно-переробний цех (ФОТО)

У селі Кам`яний Міст Новоукраїнського району розпочалася реконструкція виробничої будівлі під кам`яно-переробний комплекс ПАТ «Капустянський граніт».

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Цього року розпочали проведення будівельних робіт з реконструкції виробничої будівлі під кам’яно-переробний комплекс потужністю 100 тисяч квадратних метрів на рік. Це дасть змогу не тільки виробляти сировину, а і переробляти її на готову продукцію, що в результаті сприятиме збільшенню обсягу товарної продукції, розширенню її асортименту.

Створять близько сотні нових робочих місць. Середня зарплатня робітників, а зважаючи на складні умови роботи тут працюватимуть вахтовим методом, складатиме орієнтовно 10 тисяч гривень.

«Завдяки підтримці голови облдержадміністрації нам вдалось вчасно розпочати роботи з реконструкції заводу», — наголосила генеральний директор ПАТ «Кіровоградграніт» Ірина Кирилюк.

Вона повідомила, що зараз вже купили сучасне обладнання виробництва провідних зарубіжних фірм із Бразилії та Туреччини, монтаж якого будуть виконувати іноземні спеціалісти. Із запуском нової лінії розпилювати граніт можна буде у десять разів швидше, ніж звична пилорама. Майбутня продукція постачатиметься на Близький Схід, в Туреччину, Україну та інші країни.

«Аналогів цеху з таким обладнанням на сьогодні ні в Україні, ні в Туреччині немає», — підкреслила вона.

Із ходом монтажно-будівельних робіт ознайомився голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перебуваючи з робочим візитом в Новоукраїнському районі.

«1,5 мільйони доларів — це серйозні кошти для невеликого району. Гарантую, що влада зробить все можливе, щоб інвестиція успішно працювала, були працевлаштовані люди та сплачувались податки», — наголосив голова облдержадміністрації.

Як зазначив головний інвестор проекту Джихангір Аджарсой, цех введуть в експлуатацію в найближчі два-три місяці.

Підприємство «Капустянський граніт» засновали у 1953 році. Протягом досить тривалого часу гранітний завод є одним з найбільших виробників гранітних блоків серед усіх каменевидобувних підприємств України.