У Кіровограді затримали серійного крадія кабелю (ФОТО)

У Кіровограді працівники поліції затримали злодія, що скоїв 30 крадіжок кабелю.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

33-річний чоловік заробляв собі на життя, масово обрізаючи кабелі одного з місцевих Інтернет-провайдерів. Через дії зловмисника, чимало містян залишились без Інтернету. У даний час встановлено причетність крадія до 30 епізодів злочинної діяльності. Сума збитків завданих товариству становить понад 40 тисяч гривень.

До відділу поліції надійшла низка повідомлень про крадіжки дротів, за допомогою яких споживачам надавався доступ до Всесвітньої мережі.

«У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейським вдалося  встановити та затримати особу, причетну до вчинення кримінальних правопорушень. Зловмисником виявився раніше неодноразово судимий за майнові злочини місцевий житель, — повідомив т.в.о. начальника Кропивницького відділу поліції Дмитро Кравченко. – Наразі затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Знаряддя злочинів – ніж та плоскогубці – вилучено».

Як було встановлено працівниками поліції, зловмисник, переважно у денний час, через незачинені двері на горищі, потрапляв на дахи багатоповерхівок й обрізав кабель. Потім виплавляв із викрадених кабелів мідні дроти і продавав їх. Отримані кошти витрачав на власні потреби.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.