Олександрійській лікарні куплять ангіограф за понад 13 млн гривень

Олександрія отримала 13 млн 179 тисяч грн на придбання ангіографа.

Про це на засіданні виконкому сьогодні, 21 червня, повідомила начальник фінансового управління Олександрійської міськради Олена Грищенко, пише «Моя Олександрія».

Грищенко виступала з питання внесення змін до міського бюджету, які будуть запропоновані депутатам на сесії 26 червня.

У цьому контексті вона повідомила, що місто має прийняти 13 млн 179 тис. Грн на придбання ангіографа. Гроші на придбання апарату виділили з державного бюджету (5 млн 769 тис. Грн) і інше — з обласного.

Нагадаємо, про придбання двох ангіографів для Кропивницького і Олександрії повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко в квітні.

У червні, на відкритті гемодіалізного центру в районній лікарні, він підтвердив закупівлю апаратів. Олександрійський ангіограф, за його словами, буде знаходитися в міській лікарні №1, він призначений для всього Олександрійського госпітального округу.

За допомогою ангіографа фахівці проводять коронарографію (діагностику прохідності судин серця) з подальшим стентуванням (установкою стента, що відновлює кровопостачання серцевого м'яза). Апарат дозволяє ефективно вирішувати питання діагностики та лікування багатьох серйозних захворювань, таких як пухлина головного мозку, інфаркт, інсульт і інше.