На Кіровоградщині викрили ще двох любителів незаконного «садівництва» (ФОТО)

У рамках профілактичних заходів, що тривають на Кіровоградщині з початку місяця, ще у двох районах працівники поліції викрили осіб, які займалися незаконним «садівництвом».

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

«Під час проведення огляду домоволодіння жительки одного з сіл Олександрівського району на присадибній ділянці поліцейські виявили та вилучили понад 180 рослин, схожих на мак. Вилучене направлено на проведення експертизи», — розповів начальник місцевого відділення поліції Володимир Кучер.

А у Знам’янському районі у поле зору правоохоронців потрапив раніше судимий  39-річний мешканець одного з населених пунктів.

«За місцем проживання чоловіка поліцейські виявили не лише насадження рослин, схожих на коноплі, а й паперові згортки з подрібненою наркотичною речовиною. Крім того, у будинку чоловіка було вилучено саморобний пристрій для вживання конопель», — повідомив начальник Знам’янського відділу поліції Ігор Прохніцький.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Вирішується питання щодо повідомлення особам підозри у вчиненні кримінального правопорушення.