В Олександрії за гроші Європейського банку хочуть оптимізувати систему централізованого опалення

Систему централізованого опалення в Олександрії хочуть оптимізувати за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Для цього відремонтують три існуючі котельні та збудують ще одну на Соборному проспекті, пишуть «Олександрійські новини».

Комунальне підприємство «Теплокомуненерго» поінформувало про намір провести модернізацію системи опалення. Із п'яти можливих технічних альтернатив «Теплокомуненерго» спільно з місцевою владою обрали варіант помірно централізованого теплопостачання на основі трьох центральних котелень.

Три котельні реконструюють:

діючу котельню «Районна» по вулиці Перспективній, 32а. Її потужність зменшать зі 120 до 34 МВт. Паливо — природний газ. Термін її експлуатації оцінюють у 41-50 років.
діючу котельню №35 на вулиці Григорія Сокальського, 35. Потужність котельні збільшать з 7,02 до 7,11 МВт. Паливо — природний газ. Термін експлуатації — 31 рік.
діючу котельню «Південна» на вулиці Садова, 37б. Потужність зменшать з 35 до 11 МВт. Паливо — природний газ. Термін експлуатації — 37 років.
Додатково збудують одну нову котельню на базі ЦТП-136 за адресою пр. Соборний, 136. Встановлена потужність 23,78 МВт. Паливо — природний газ. Для котельні збудують новий газопровід. Крім того, планують повністю замінити тепломережі протяжністю 40 км і змонтувати індивідуальні теплові пункти.

Обрана програма модернізації централізованого опалення передбачає зберегти існуючу систему, за винятком південного заходу (найвіддаленіший район) області постачання котельні «Районна», який буде відокремлено в самостійну зону обслуговування, що буде обслуговуватися новою котельнею. «Таким чином, система централізованого теплопостачання буде складатися з трьох окремих районів обслуговування ЦТ — зон обслуговування котелень „Районна“ та „Південна“, та зони обслуговування нової котельної, розташованої в будівлі колишнього ЦТП- 136», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, програму модернізацію централізованого опалення в Олександрії включили до ухваленого інфраструктурного плану.

Її вартість оцінюють у 600 мільйонів гривень, 500 мільйонів із яких має надати Європейський інвестиційний банк у кредит.